有裝修需求 裝修計算機 TV節目表 觀眾最愛設計師 消費者愛用品牌

沐光之詩

2017-03-06| 人氣:15695| 設計師:楊煥生、郭士豪 | 圖片提供:YHS設計事業

1.業主長年旅居國外生活單純且極為注重質感,對於台灣這住所除了希望能體貼家人共享時光的舒適與溫暖,亦重視各個場域空間與細節,透過業主的敘事鋪陳,讓空間並存了精緻性與人文感,深刻投射了居住者的個性特質。
The owner lives abroad for a longtime. He has the simple life and cares the living quality very much. For the dwelling in Taiwan, he considers of each family member. Not only the comfort and warmth of the family time, and also attach importance to the various fields and details for this residence in Taiwan. Through the narrative of the owner, it lays out the space coexist fine with humanistic sense, deeply projects the personality traits of the owner.

2.屋主極注重生活品質與隱私,且又有大量藝文收藏,在空間上需求除了基礎客廳、餐廳、廚房、書房外還需要規畫有獨立藝文收藏室,運用垂直電梯將空間巧妙串聯起來;這建築物開窗採光極佳擁有良好視野因此在配置上採開放式構思,搭配半透明材質及活動門,界定出空間層次感。
The owner emphasizes the living quality and the privacy strongly and he also has a large amount of arts collections. The basic space planning is for the living room, dining room, kitchen, and the study room; in addition. it needs an independent den for arts collections. By using the vertical elevator to connect the space cleverly, it has the better natural or ambient light and a good view in the configuration of using the translucent material and the gliding door, defines the layering of the space.

3.屋主鍾情於自然素材,引此空間材料上大量選用實木拼板及天然紋路大理石等材質,並佐以灰色調與細膩光影布局賦予生動的表情,豐沛的採光為這些灰色背景刷上細緻的層次,室內低彩度的色調巧妙為空間外的自然景致鋪成生動表情。
Since the owner is in love with the natural material, the designer cited a large amount selection of wood and natural texture marble. It is accompanied by gray tones with delicate light and shadow to show and given the vivid expression. The abundant natural light brushes the layer of the gray background. The indoor’s dark hue expresses the natural landscape with the natural view from outside.

4.設計配色及材料選擇上採用特挑長度及厚度足夠的手感鋼刷木紋 搭配反光鏡面鋼琴烤漆材料,收邊以鐵件做為材質的銜接,讓材質在空間達到視覺及觸覺有層次表達。
For the match color and material, it adopts the specified length and thickness of steel brush wood grain with the materials paints with the reflective glossy links with the iron as the boarder which makes the material has the levels of expression of the visual and tactile in this space.

•領域定義Domain Definition

1.本案將客廳、餐廳與廚房呈現縱向連結的態勢,將餐廳與客廳採用兩進規劃,在兩區之間設置了二扇半透明旋轉門作為分界區隔,這門片可以90˚開闔,利用不同的穿透角度變化來調整廳區的景深,產生場域交互延伸的趣味。
This case is to make the living, dining and kitchen as a vertical link. There are both entrances for the dining and living room separate by two translucent revolving doors which can open in 90 ˚. Using different penetration angles to adjust the depth of the field and it brings up the interesting of interactive of the fields.

2.複層空間主臥、更衣室、浴室也採縱向連結方式,規劃一座長近10米置物櫃串聯縱向空間軸,過道上結合精品展示櫃及文學展示平台,讓居住者在場域間游移時可細味個人的精品收藏及文學收藏,也能在無形中隨時欣賞及能把玩收藏,生活中充滿濃郁的藝術及時尚氣息。
The master bedroom with double stratified space, dressing room, and bathroom adopt the linking in vertical. Planning a nearly 10 meters locker series as the vertical space axis, the aisles are with fine display cabinet and literature display platform which not only let the occupants to taste but also appreciate the beauty. The life is full of rich artistic and stylish atmosphere.

設計概念文字為【YHS設計事業】提供

設計師相關個案

CASE DATA

房屋坪數:100 坪
設計風格:現代風格
房屋類型:別墅
圖片提供:YHS設計事業

聯絡設計師

YHS設計事業
楊煥生、郭士豪 設計師

關鍵字